ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς και τους νεφροπαθείς

Είμαστε στο πλευρό των Γιατρών – Νεφρολόγων και των Νεφροπαθών της Βοιωτίας

Απέχουν από την αιμοκάθαρση οι νεφροπαθείς της Βοιωτίας

Ο κατήφορος της αποτυχημένης κυβέρνησης και του ιδεοληπτικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θεωρεί ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι «πολυτέλεια», δεν έχει τέλος.

Αντί να καλύψουν τις 2 κενές θέσεις στο Νεφρολογικό τμήμα, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο κος Διοικητής των Νοσοκομείων Λιβαδειάς & Θήβας, στη συνάντηση που είχαμε μαζί του τον περασμένο Μάρτιο, εκδίδουν αυταρχικές εντολές μετακίνησης των Γιατρών Νεφρολόγων στο Νοσοκομείο της Άμφισσας.

Η μετακίνηση των Γιατρών δεν καλύπτει έκτακτες ανάγκες, αλλά χρόνιες και πάγιες.

Δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία του Νεφρολογικού τμήματος στη Λιβαδειά, υποβαθμίζει και οδηγεί σε υπολειτουργία και τα 2 Νοσοκομεία.

Οι εναπομείναντες Γιατροί οδηγούνται σε εξουθένωση, καθώς αναγκάζονται να κάνουν μέρα παρά μέρα εφημερία, κι ενώ ήδη εργάζονται χωρίς άδειες, θα εργάζονται πλέον και χωρίς ρεπό.

Η μετακίνηση και η υποστελέχωση ενέχει σοβαρούς κινδύνους και για τους ασθενείς του Νοσοκομείου της Βοιωτίας και της Φωκίδας.

Αύριο Τετάρτη 2/2/2022 οι Γιατροί του Νοσοκομείου, με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης, διαμαρτυρόμενοι για τις μετακινήσεις προχωρούν σε στάση εργασίας 12:00 – 3:00.

Και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Βοιωτίας αποφάσισε την αποχή από την αυριανή αιμοκάθαρση, και αν χρειαστεί και από τη μεθαυριανή, διεκδικώντας το αυτονόητο και το δίκαιο, προκειμένου να σταματήσει να μπαίνει η ζωή τους σε κίνδυνο από τις αποφάσεις ανίκανων, αδαών, ανάλγητων και εν τέλει επικίνδυνων.

• Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία των Γιατρών και των Νεφροπαθών συμπολιτών και συμπολιτισσών μας.

• Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη μετακίνηση των Γιατρών.

• Περιφρουρούμε το Νεφρολογικό τμήμα.

Απαιτούμε:

• Την άμεση ανάκληση των αυταρχικών και επικίνδυνων εντολών μετακίνησης.

• Την άμεση στελέχωση του Νεφρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

• Την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Aκολούθησε το permissos.gr στο facebook….για να μην χάνεις είδηση

Δείτε ακόμη

Έλλειψη προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Σχετικά